21 juni 2024

Koffie in Kollum met leen-Fries Geraldine over post-COVID

Bibliotheek Kollum

Geraldine is een van de leen-Friezen en vertelt over haar plotseling leven met post-COVID. Geraldine heeft twee kinderen en runt samen met haar man een melkveebedrijf. Onder het genot van een bakje koffie of thee vertelt ze hoe haar leven veranderd is.

In februari 2022 krijgt Geraldina voor de tweede keer corona. Ze ligt twee weken ziek op bed. Hierna krijgt ze gelijk het gevoel dat er iets niet goed zit. Geraldine kan weinig prikkels verdragen en is erg vermoeid. Toch besluit ze weer aan het werk te gaan. Na een paar maanden stort ze volledig in en besluit ze langs de huisarts te gaan. Dan krijgt ze te horen dat ze post-COVID heeft.

Nu, anderhalf jaar later, heeft Geraldine nog steeds 13 à 14 uur slaap op een dag nodig. De ziekte heeft haar leven totaal veranderd. Toch blijft ze positief. De vooruitgang is er, maar het gaat langzaam. Tot nu toe is er weinig bekend over medicijnen of behandelingen voor post-COVID.

Schuif op 21 juni aan om met Geraldine in gesprek te gaan. Ben je nieuwsgierig naar haar verhaal, maar kun je niet bij deze activiteit zijn? Luister dan naar het verhaal van Geraldine via onze podcast. Kijk voor meer informatie op deze website.