Veel gestelde vragen - Leen een FriesSkip to ContentSkip to Navigation
banner

Veelgestelde vragen

Ik ben geen Fries, mag ik meedoen?
Zeker! Leen een Fries is bedoeld voor iedereen die 'iets heeft' met Fryslân. Je woont er, bent er ooit geboren, of je komt er gewoon heel erg graag. Iedereen met enige link met Fryslan is welkom om mee te doen met Leen een Fries. Fries 'om utens'? Leuk! Kom erbij.

Moet ik Fries kunnen spreken?
Nee hoor! Je hoeft niet beslist Fries te spreken. Je mag je verhaal in het Nederlands, Fries, Engels en Duits doen, of welke taal je verder spreekt. Je kunt bij het aanmaken van je profiel aangeven welke talen je machtig bent. En je hoeft ook niet iedere taal heel goed te beheersen. Natuurlijk moeten gasten met wie je afspreekt je wel kunnen begrijpen.

Als ik een activiteit aanbied, wie kan ik verwachten?
Iedereen die een link heeft met Fryslân is welkom op het platform. Omdat 2018 het jaar is van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad, verwachten we ook interesse van toeristen, met name toeristen uit eigen land en uit Duitsland. Vind je het leuk om gasten te ontvangen uit het buitenland, bied dan je activiteit in het Engels of Duits aan.

Mag ik geld vragen voor een activiteit?
Nee, Leen een Fries is een niet-commercieel platform. De activiteit die je aanbiedt is op vrijwillige basis en moet dus gratis zijn. Wel kunnen er onkosten zijn; denk aan een kop koffie als je afspreekt in een café of een toegangskaartje voor een museum, enzovoort. Dit bespreek je van tevoren met elkaar.

Mag ik andere mensen meenemen naar een activiteit?
Vaak is dat geen probleem. Maar het hangt helemaal af van de afspraken met jouw Leen-Fries. Stuur een bericht naar de Leen-Fries en geef aan met hoeveel personen of met wie je graag van de activiteit gebruik wilt maken. Dan hoor je vanzelf of het goed is.

Ik heb een klacht, naar wie kan ik deze sturen?
Wij hopen dat je met veel plezier Leen een Fries gaat gebruiken. Gaat iets niet goed, dan doen we hier graag iets aan. Stuur je klacht, tip of opmerking naar info@leeneenfries.nl. Alvast bedankt!

Mag ik ook eenmalig meedoen of moet ik mijn activiteit vaker aanbieden?
Je bent vrij om je activiteit eenmalig aan te bieden. We vinden natuurlijk wel heel leuk als je vaker je verhaal deelt en langer verbonden blijft aan LeeneenFries.nl. Samen maken we Friesland leuker!

Waar spreek ik met iemand af?
Dat mag je zelf bepalen. Als je iets vertelt over de historische binnenstad van Dokkum dan is het leuk om daar ook af te spreken. Maar je kunt natuurlijk ook afspreken in een café, bij je thuis of in de Bibliotheek als je dat prettig vindt. Kijk voor de openingstijden op de website van je eigen bibliotheek. Je bent van harte welkom!

Het lukt me niet om een profiel en/of activiteit aan te maken, wat nu?
Wat jammer dat het niet lukt. In de Bibliotheek kunnen we je helpen bij het aanmaken van een profiel en het maken van een activiteit. Ook kun je een mail sturen naar info@leeneenfries.nl. Zet daarin zo specifiek mogelijk het probleem en dan helpen we je zo snel mogelijk.

Ik ben mijn inloggegevens kwijt, wat nu?
Als je je wachtwoord kwijt bent, dan kun je via de link ‘wachtwoord vergeten’ onder de knop inloggen een nieuw wachtwoord opvragen. Wij sturen je dan een e-mail waarmee je een nieuw wachtwoord kunt instellen.

Ik zoek hulp bij het vertalen van mijn activiteit, wie o wie?
Er zijn vast mensen die daarbij willen helpen. Volg onze Facebookpagina www.facebook.com/leeneenfries en plaats in deze groep een oproep.

Waar vind ik jullie privacy verklaring?

Hier vind je onze privacy verklaring.

Sluiten