Leenvoorwaarden - Leen een FriesSkip to ContentSkip to Navigation
banner

Voorwaarden

Doe je mee aan Leen een Fries? Wat leuk! Bij Leen een Fries is iedereen welkom, wat zowel kennisdeler als kenniszoeker betreft. Jij bepaalt eigenlijk zelf helemaal hoe je je activiteit invult of wat je wensen zijn als je iemand leent. Toch willen we hier graag een paar huisregels over afspreken:

Het heet Leen een Fries en niet Huur een Fries; je vraagt of betaalt dus geen geld voor de activiteit. Maakt de Fries onkosten voor de activiteit (brandstof, eten, enzovoort) of wenst die een kleine bijdrage voor bijvoorbeeld de faciliterende stichting, dan is dat natuurlijk altijd bespreekbaar tussen kennisdeler en kenniszoeker. Stem dit voordat je elkaar ontmoet helder af.

Je hebt afgesproken maar het kan niet doorgaan? Meld je 24 uur van tevoren netjes af. Plotseling ziek of iets dergelijks? Laat in elk geval zo snel mogelijk van je horen! Als je een vervanger hebt geregeld is dat mooi; laat het je contact ook dan even weten.

We hebben met Leen een Fries te maken met personen en je wilt weten met wie je afspreekt. Laat in je profiel op deze site zien wie je bent: plaats een duidelijke, recente foto van jezelf en gebruik geen pseudoniem maar je echte naam. Het is mogelijk om ook een link te plaatsen naar bijvoorbeeld je Facebook, LinkedIn of persoonlijke website.

Stem altijd met elkaar af met hoeveel mensen je op de afspraak komt, goed om er rekening mee te houden.

Onder de 18? Je mag meedoen, maar vraag je ouder/verzorger eerst of je een profiel mag aanmaken. Neem altijd een volwassene mee als je aan een activiteit deelneemt. Geef ook aan dat je niet alleen komt, dan kan de ander daar rekening mee houden.

Geef bij je activiteit aan in hoeverre het toegankelijk is voor mensen met een beperking; stem dit ook helder af met je contact voordat de activiteit plaatsvindt.

Leen een Fries is voor iedereen: je kunt als kennisdeler aangeven voor wie je activiteit wellicht minder geschikt is, bijvoorbeeld in verband met bereikbaarheid, maar je weigert niet mensen op basis van afkomst, geloof, enzovoort. Voor de kenniszoeker geldt dat natuurlijk ook.

Voor Leen een Fries is een breed scala aan onderwerpen denkbaar en bijna alles kan. Het platform is alleen niet bedoeld voor vraag- en aanbod van goederen of diensten, of afspraakjes van romantische of erotische aard.

Je bent aardig voor elkaar, in het contact via de website of telefoon en vooral tijdens de ontmoeting.

Je doet er goed aan, als kennisdeler en als kenniszoeker, om voorafgaand aan de afspraak je verzekering (minimaal WA) te checken. Voor eventuele schade ben je zelf aansprakelijk.

Jouw e-mail en andere persoonsgegevens die je ons via deze site verstrekt, blijven bij ons. Wij delen deze niet met derden.

Het contact tussen kennisdeler en kenniszoeker verloopt via e-mail vanuit deze website. Liever bellen? Dat staat je vrij. Wissel je gegevens uit in het mailverkeer.

Verder nog dit. Leen een Fries is natuurlijk van de Bibliotheek en wij zijn zuinig op onze catalogus, ook als het om Friezen gaat.

Pas goed op de Fries. Na jou wil vast nog iemand gebruik van ‘m maken.

Breng de Fries op tijd terug. Wij hebben hier geen boetebeleid voor, maar we houden graag iedereen tevreden.

De Fries nog niet ‘uit’? Je mag hem of haar natuurlijk nog eens lenen, als hij of zij beschikbaar is.


Wil je weten hoe wij met je gegevens omgaan? Lees dan onze privacy verklaring.

Sluiten