Skip to ContentSkip to Navigation

Workshop waarin een klein boekje wordt gemaakt in circa twee uur.

event photo

In de workshop leer je katernen vouwen en het op linten naaien van de katernen zodat een boekje ontstaat. Als je wilt kan ik een aantal verschillend gebonden boeken laten zien en daarover iets vertellen.

Talen
Nederlands, Fries
Reageert
Binnen drie dagen
Locatie
Sneek
Datum
In overleg
Beoordeeld

lef logo
Beoordeling door henny op 2 juni 2018

Haar boekje van mijn papier

Vrijdagmorgen een hele gezellige, leuke en leerzame workshop gehad van Maria Sijmonsma. Ik had verteld van mijn papierschep experimenten en Maria kwam met het idee om een boekje te maken van mijn eigen gemaakte papier. Dit werd dus een nieuwe expeditie op mijn papier maakpad. Maria liet allerlei soorten bind technieken zien aan de hand van boeken die ze meegenomen had. We kozen samen een geschikte vorm uit voor mijn toch wel kwetsbare zelfmade papier. Met uiteindelijk een prachtig resultaat. Maria bedankt voor je geduldige, kundige en inspirerende workshop. Ik ga hier zeker nog eens mee aan de slag. Fijn om kennis te hebben gemaakt met dit mooie ambacht.

Beoordeling door Anneke op 13 maart 2018

workshop boekbinden

Gisteren Maria geleend voor een workshop boekbinden. Groot succes! Leuk om te doen, veel opgestoken en het was ook nog eens erg gezellig. In de (zeer) ruime twee uur tijd heb ik een klein boekje gemaakt en inspiratie opgedaan uit de vele mooie handgebonden boeken en boekjes die Maria had meegenomen. Hou je van boeken of ben je gewoon dol op knutselen met mooi papier? Meld je dan aan, het is een echte aanrader. Maria noemt zichzelf amateur. Dat is veel te bescheiden, ze heeft een echte opleiding gevolgd.

Meer over Maria

profile photo

Maria Sijmonsma

Het aantrekkelijke van boekbinden is de grote variatie in techniek en materialen. Je bepaalt zelf of je een boek bindt in een traditionele techniek of in een decoratieve manier. Ik vind het leuk om over de achtergronden te vertellen en om mensen t...

Bekijk profiel
Sluiten