Skip to ContentSkip to Navigation

Leen Leen voor een rondleiding over zijn kaasboerderij ( met proeverij natuurlijk)

event photo

Hoe wordt kaas gemaakt ? Hoe oud hoort oude kaas te zijn ? En wat is het verschil tussen kaas van de boerderij en kaas uit de fabriek ? Leen vertelt u er alles over tijdens een rondleiding over zijn kleinschalige kaasboerderij. En proef van de speciale kaassoorten die gemaakt worden zoals bijv. de zeeasterkaas. Kaasboerderij de Marlannen ligt in het weidse open terpenland boven Dokkum.

Talen
Duits, Engels, Fries, Nederlands
Reageert
Binnen één week
Locatie
Jouswier
Datum
14 augustus 2018 11:00
Beoordeeld

Review door Anneke op 14 augustus 2018

Mooi bedrijf met de lekkerste kaas ooit!

In een wereld van steeds groter en meer is de kaasboerderij van Leen als een oase in de woestijn. Met ons groepje import-Friezen, uit de randstad en uit Eritrea, mochten we uitgebreid rondkijken en leerden we alles over kleinschalig koeien houden en kaas maken. Zonder uitzondering is alles op de ...

In een wereld van steeds groter en meer is de kaasboerderij van Leen als een oase in de woestijn. Met ons groepje import-Friezen, uit de randstad en uit Eritrea, mochten we uitgebreid rondkijken en leerden we alles over kleinschalig koeien houden en kaas maken. Zonder uitzondering is alles op de boerderij van hoge kwaliteit. Van het leven van de koeien, ontspannen grazend in een kruidenrijke wei tot de kaas die Leen zelf maakt. Die kazen, puur, met kruiden of pepers, zijn zo smakelijk dat je nooit meer supermarktkaas wil eten. Is dat dan misschien het enige nadeel van de kennismaking? Niets daarvan, Leen staat wekelijks op markt in Leeuwarden. We weten hem voortaan te vinden.

Meer over Leen (!)

profile photo

Leen (!) van Zelderen

kleinschalige, op natuurvriendelijke manier werkende boer die de melk van zijn koeien verwerkt tot diverse kaassoorten.

Bekijk profiel
Sluiten