Skip to ContentSkip to Navigation

Melken met een Fries

event photo

Iedereen heeft een mening over het landschap en vaak ook over de rol die boeren daarin vervullen. Ja, als jonge melkveehouder in het Friese landschap heb ik genoeg uitdagingen. Onder het melken denken we vaak na over die uitdagingen voor ons bedrijf. Heb jij zin om een keer met mij mee te denken, of ben jij nieuwsgierig waarom ons omgeving is zoals ze is en hoe ik daar mee bezig ben? Melk dan een keertje met mij mee! Gewoon een excursie over de boerderij en praten over koetjes en kalfjes is natuurlijk ook helemaal goed..

Languages
Dutch, Frisian, English
Responds
Within three days
Google translate
Location
Wyns
Date
Negotiable
Rated

Review by Nynke on July 6, 2018

Melken met een Fries

Een ochtend meemelken met Jehannes Miedema, die samen met zijn vader een melkveebedrijf heeft met 165 melkkoeien in Wijns. In de melkput, waar 32 koeien tegelijk gemolken worden, assisteerde ik Jehannes bij het melken en ondertussen spraken we over de toekomst van de landbouw/veeteelt, biodiversiteit, de weidevogels, grondgebondenheid, fosfaatrechten en nog veel meer. Een interessante ochtend die om 05.00 uur begon en een zeer verhelderend kijkje achter de schermen gaf met een grote hoeveelheid informatie van een enthousiaste jonge boer. In oanrieder!

Review on event : Melken met een Fries

lef logo
Review by Paul on June 2, 2018

Melken met Jehannes

Vond het erg leerzaam. Legt je alles uit van het gedrag van de koe, hoe je moet Melken, wat het is om een boerderij te runnen. Van harte aanbevolen.

Review on event : Melken met een Fries

More about Jehannes

profile photo

Jehannes Miedema

Hoi, ik ben Jehannes. Samen met mijn vader heb ik een melkveebedrijf in Wyns

VIew profile
Sluiten