Skip to ContentSkip to Navigation

Get to know the most northern vinyard of the Netherlands

event photo

In het Friese woudenlandschap ligt, verscholen tussen boomwallen en elzensingels de noordelijkste wijngaard van Nederland. Wij zijn Douwe en Jantiene Broersma van Wijngaard de Frysling. We vertellen graag over het ontstaan van onze wijngaard en alles wat komt kijken bij een wijngaard en het maken van Nederlandse wijn. Laat je verrassen tijdens een rondleiding op wijngaard de Frysling en stel je vragen aan de wijnboer en boerin zelf. De unieke ligging en vruchtbare zandgronden, omringd door eeuwenoude pingo's, geven de druiven van nieuwe rassen hun geheel eigen smaak.

Let op: min. 10 deelnemers. Aansluitend is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een wijnproeverij. Kosten voor de proeverij: 10,- p.p.

Languages
Dutch, Frisian, English
Responds
Within three days
More information
https://frysling.nl/
Google translate
Location
Twijzel
Date
Aug. 15, 2018 3:30 p.m.
Negotiable
Rated

Review by Peter on July 23, 2018

Opstel: Sjato Briljant.

Vandaag waren wij op de wijngaard in Twijzel. Hoger heb je er geen, in Nederland. Je wordt niet zomaar wijnboer(in) zou je denken. Jantiene las er een stukje over in de Avenue. En toen zijn Douwe en Jantien die 5000 plantjes gaan kopen. Een Oostenrijker kwam op zijn speciale trekker. ...

Vandaag waren wij op de wijngaard in Twijzel. Hoger heb je er geen, in Nederland. Je wordt niet zomaar wijnboer(in) zou je denken. Jantiene las er een stukje over in de Avenue. En toen zijn Douwe en Jantien die 5000 plantjes gaan kopen. Een Oostenrijker kwam op zijn speciale trekker. Daarmee prikte hij ze allemaal in de zwarte Friese grond. Ieder jaar weer een andere zomer. En een ander verhaal. Douwe en Jantiene leren een boel. En de wijn wordt steeds beter. (hik…, heerlijk!) Oh ja, die wijnstokken staan op Amerikaanse wortels. Dat is vanwege de druifluis Daktulosphaira Vitifoliae. Europese druivenpootjes kunnen daar niet tegen. Die naam heb ik wel opgezocht. Deks resurch. Jantiene en Douwe vertelden nog veel meer. En we liepen op blote voeten tussen de lange rijen door. Allemaal van die guitige jonge druiffies hangen er. Je kan echt niet alles onthouden dus we gaan nog een keer. En nu nog even een flauw versje omdat ik dat goed kan. Mijn advies, Leen een Fries. Echt niet vies! Het is gewoon lekker! Bedankt Jantiene en Douwe. Dit opstel was van Peter de Vries. 57 jaar.

More about Jantiene

profile photo

Jantiene Broersma

In het Friese woudenlandschap ligt, verscholen tussen boomwallen en elzensingels de noordelijkste wijngaard van Nederland. Wij zijn Douwe en Jantiene Broersma van Wijngaard de Frysling. We vertellen graag over het ontstaan van onze wijngaard en al...

VIew profile
Sluiten