Skip to ContentSkip to Navigation

Stadswandeling Sporen van Joods leven in Sneek

event photo

Tijdens de wandeling laat ik je zien waar Joodse burgers gewoond en geleefd hebben. Wie zijn de mensen achter de stroffelstenen? Welke Joodse elementen zijn er nog in Sneek te vinden?

Languages
Dutch
Responds
Within one week
Google translate
Location
Sneek
Date
Negotiable
Rated

Review by Rita on May 5, 2018

Stadswandeling Sporen van Joods leven in Sneek

Vanmiddag hebben wij, Emma, Geke, Marieke en Rita een stadwandeling gedaan onder begeleiding van Dina Eringa. Tijdens de wandeling toonde Dina ons stroffelstenen en vertelde zij de geschiedenis van de Joden die verbonden zijn aan deze herdenkingsstenen. Goed dat deze geschiedenis opgenomen is in de stadwandeling. Het is een stukje ...

Vanmiddag hebben wij, Emma, Geke, Marieke en Rita een stadwandeling gedaan onder begeleiding van Dina Eringa. Tijdens de wandeling toonde Dina ons stroffelstenen en vertelde zij de geschiedenis van de Joden die verbonden zijn aan deze herdenkingsstenen. Goed dat deze geschiedenis opgenomen is in de stadwandeling. Het is een stukje geschiedenis dat bij Sneek hoort en wij vonden het passend zoals Dina ons de verhalen vertelde. Tijdens de wandeling hebben we veel omhooggekeken naar de vele gevels waarover Dina vertelde. We hoorden het verhaal over C&A, over de uitbreiding van het stadhuis, over de consoles aan de voorkant van het stadhuis die verwezen naar bv. de herfst (druiven) de zomer (aren). Dina wees ons op de vele smalle steegjes, de loop van de grachten en we hebben een kijkje kunnen nemen in de Watertoren. Bijzonder vonden wij ook de bestrating bij de Martinuskerk (de goede kerk, Dina?) alle delen van de bestrating wezen naar de preekstoel in de kerk. We verbaasden ons er over hoe een architect zo iets kan bedenken. Bedankt Dina, we hebben de stadswandeling als een interessante en een leuke activiteit ervaren.

More about Dina

profile photo

Dina Eringa

Ben regelmatig op Terschelling te vinden en begin het eiland steeds beter te kennen.

VIew profile
Sluiten